Over DuCiPro

Het verhaal van Plastic

Kunststoffen zijn de meest gebruikte materialen ter wereld vanwege hun duurzaamheid en flexibiliteit. Ze omringen ons dagelijks, maar dienen niet altijd het doel waarvoor ze oorspronkelijk zijn gemaakt. Met een wereldwijde plasticproductie van 300 miljoen ton per jaar is de opeenhoping van plastic afval een snelgroeiend wereldwijd probleem geworden. In de afgelopen 10 jaar hebben we meer plastic geproduceerd dan in de hele vorige eeuw.

Het probleem wordt erkend, maar het vinden van oplossingen om plastic afval te minimaliseren is een uitdaging. Storten en verbranden zijn twee van de drie opties om dat te doen, maar ze veroorzaken ook een aantal negatieve, langdurige bijwerkingen op onze gezondheid en het milieu en zijn niet zo effectief als we zouden willen. Tegelijkertijd is verbranding niet omkeerbaar en komt er kooldioxide en andere luchtverontreinigende stoffen vrij. Tevens gaat er basismateriaal verloren voor de productie van nieuwe producten, waardoor het tekort aan grondstof weer in overmaat aangevuld moet worden.

De beste mogelijkheid om de hoeveelheid plastic afval in de wereld te verminderen, is recycling. De Neular kunststof producten bevatten alleen de afval kunststof die tussen wal en schip vallen. Van Pet-flessen kunnen bijvoorbeeld weer nieuwe Pet flessen gemaakt worden, het zou daarom een verspilling zijn om Pet-flessen te verwerken in de Neular producten.

DuCiPro

DuCiPro staat voor circulaire producten vervaardigd met gerecycled kunststof van Neular. Het idee is ontstaan uit de circulaire economie gedachte : maak gebruik van secundaire grondstoffen om functionele en duurzame producten te  produceren.

Ducipro staat niet alleen voor levering van producten maar ook voor recycling van uw oude, versleten of kapotte producten. De producten worden ontmanteld en terug geleverd aan de producent van het nieuwe product, kunststof naar kunststof, beton naar beton en ferro naar ferro. Behandelingen en toevoegingen aan de producten wordt alleen gedaan als dit niet van invloed is op het recycle proces.

Neular

De fabrikant Neular gebruikt een unieke technologie en is daarmee in staat om de wereld te veranderen op het gebied het recyclen van gemengde plastic afkomstig uit huishoudens.

Het recycling proces bestaat uit:

Fase 1 : het plastic afval omzetten in een geschikte grondstof

Fase 2 : het produceren van diverse uitvoeringen van kunststof profielen

In veeleisende weersomstandigheden worden deze profielen op grote schaal gebruikt. Plastic afval krijgt door Neular gepatenteerde technologie een nieuw leven en dat proces kan herhaaldelijk worden uitgevoerd.

Er hoeft geen afvalwater gereinigd te worden, want Neular maakt geen gebruik van water tijdens het proces; het ruwe materiaal wordt hergebruikt.

De producten kunnen in een gladde, houten en gelamineerde structuur geproduceerd worden en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden.

Kenmerken:

 • onderhoudsvrij
 • te bewerken als hout (zagen, frezen, boren)
 • onderhoudsarm (eenvoudig te reinigen)
 • splinter vrij
 • rot vrij
 • vrij van gifstoffen
 • neemt geen vocht op
 • recyclebaar
 • schimmel vrij
 • massieve kern
 • UV bestendig
 • vervaardigd uit huishoudelijk afval

Totaal concept:

Wij zijn in staat om met onze producten de complete inrichting van uw project te verzorgen: van ontwerp tot en met realisatie.

 1. ontwerp en productie van een product of profiel
 2. levering, plaatsing / montage
 3. onderhoud

Soetendal Street Furniture

Soetendal Street Furniture verkoopt de DuCiPro producten, zoals : banken, zitcombinaties, picknick-sets, plantenbakken, afvalbakken, schuttingen.

Ook kunt u terecht voor losse kunststof profielen zoals, mes-/groef planken, balken, palen ten behoeve van beschoeiing, terrassen, vlonders, aanlegsteigers, schuttingen.

Voor meer informatie kunt u met ons contact opnemen.

 

 

 

Onze producten

Mogelijkheden

Zoals u hieronder kunt zien zijn er vele mogelijkheden van DuCiPro planken...

01

Terrassen

De terrasplanken zijn extreem duurzaam gemaakt en van een zeer hoge kwaliteit gerecycled kunststof...

02

Vlonders

Deze planken, van een zeer hoge kwaliteit gerecycled kunststof, zijn onderhoudsarm en hebben een lange levensduur.

03

Stalinrichting

DuCiPro stal inrichting is gemaakt van duurzaam 100% gerecyclede kunststof in een standaard uitvoering...

04

Buitenmeubilair

Ducipro heeft standaard picknic-sets van gerecycled kunststof deze kunnen in verschillende afmetingen 

05

Schuttingen

Schuttingplanken van Ducipro zijn geproduceerd uit een zeer hoogwaardig gerecycled kunststof

06